Отборът на Локомотив София постигна нова победа над израелския гранд Макаби Хайфа в проверка между двата тима, играна на клубния стадион на столичните железничари в квартал Надежда. Момчетата на Димитър Васев се наложиха с 1:0, а голът, който в крайна сметка се оказа победен отбеляза Румен Горанов през първото полувреме. Преди три години, отново в лятна проверка, Локомотив се наложи с 3:1 над същия противник в Германия.

Миналогодишният участник в групите на Шампионската лига е на подготовка в комплекса Царско село, а тимът на „червени-черните” тренира в Правец.

През първото полувреме домакините от Локо София бяха по добри на терена и заслужено се оттеглиха на почивка с гол преднина. Заради горещото време в столицата мачът бе спиран на два пъти, за кратка почивка.

Почти през цялата първа част футболистите на Димитър Васев доминираха на терена, въпреки че положенията за гол пред двете врати не бяха много. Още в шестата минута на срещата, Камбуров имаше добра възможност, но ударът му с глава бе изчистен в последния момент от бранител на Макаби. В 17-ата минута отново нападателят на столичани имаше шанс, но топи път шутът му по диагонала бе спасен от вратаря на израелците.

Стражът на Макаби обаче не успя да направи нищо в 34-ата минута, когато Румен Горанов бе безпогрешен с удар от 25 метра. Футболистът на Локо София стреля от пряк свободен удар в горния ъгъл на вратата и не остави шанс на Едри.

В последната минута на полувремето Писаров нямаше шанс пред гола, когато отправи хубав удар, но топката срещна напречната греда на вратата и тупна на няколко сантиметра пред голлинията.

През втората част футболистите на Локомотив се дръпнаха назад и оставиха инициативата на своя противник, който обаче така и не успя да стигне до гола.

Следващата проверка на железничарите е в сряда срещу Ботев Враца, като мачът ще се играе в Правец. Официалното представяне на тима пък ще се състои следващата събота и ще бъде срещу отбора на Олимпиакос Никозия.

Мачът днес бе изгледан и от националния селекционер Станимир Стоилов, който бе в компанията на своя помощник Цанко Цветанов. Сред зрителите на стадион Локомотив личаха и редица мениджъри.