Отборът на Локомотив София започна пролетния дял от шампионата с ценна победа над съименниците си от Локомотив Пловдив.

 

Възпитаниците на Стефан Грозданов успяха да обърнат резултата до 2:1 в тяхна полза, въпреки че в началото на втората част губеха с 0:1.

 

Двубоят на стадион „Локомотив” в Пловдив започна с лек домакински натиск, като в първите минути футболистите на Ясен Петров успяха да създадат няколко интересни положения пред Урош Голубович.

 

Първата добра възможност за гостите от Локомотив София дойде едва в 29-ата минута, когато Иво Иванов не успя да уцели рамката на вратата, останал непокрит в наказателното поле след неумела намеса на вратаря Ставрев.

 

Резултатът в мача бе открит четири минути преди края на първата част. Домакините получиха правото да изпълнят свободен удар на няколко метра от наказателното поле на столичните железничари. Зад топката застана Румен Горанов, който с прецизен удар с левия крак разпечата вратата на гостите.

 

До края на първото полувреме, голмайсторът Горанов имаше нова възможност, но този път ударът му от фаул попадна в стената.

 

Гостите от София направиха своя удар само за три минути през втората част. Първо Димо Атанасов изравни резултата в 64-ата минута, когато бе точен с глава след изпълнение на корнер.

 

В следващата си атака столичните железничари успяха да направят пълен обрат, след като влезлият като смяна бивш футболист на пловдивчани Зоран Балдовалиев не сгреши.

 

Нападателят бе изведен чудесно в наказателното поле и без забавяне прати топката в мрежата на Ставрев за 2:1.

 

В последните минути на срещата домакините се опитаха да упражнят натиск и да стигнат до изравняването на резултата. Добра възможност за попадение имаше Румен Горанов, чийто изстрел срещна напречния стълб на вратата на гостите.

 

Така столичани взеха важна победа и вече се намират на трета позиция в класирането с равен брой точки с втория Левски, който по-рано днес победи Вихрен с 1:0. Локомотив Пловдив е девети с актив от 22 точки.