Локомотив София постигна впечатляваща победа над Калиакра с 3:2 в последния 30-и кръг на А група. Успехът не дойде никак лесно за столичните „железничари“, които половин час преди края изоставаха с 0:2 след попадения на Герасим Заков и Джунейт Яшар.Два бързи гола върнаха футболистите на Антон Велков в мача, а автогол в добавеното време не позволи на каварненци да спечелят поне точка при сбогуването си с елита.

Иначе срещата започна страхотно за играчите на Радостин Трифонов, които поведоха още в 4-ата минута. Защитата на Локомотив позволи на Герасим Заков да получи топката в наказателното поле и юношата на ЦСКА с хубав удар откри.

След попадението играта се съсредоточи предимно в центъра на терена, като въпреки лекия териториален превес на символичните домакини играчите на Радостин Трифонов също реализираха няколко опасни атаки.

И двата тима обаче оставиха по-интересните ситуации за втората част. В 58-ата минута Четин Садула проби и подаде към Джунейт Яшар, който се пребори с бранител на Локомотив и вкара за 0:2.

„Железничарите“ обаче не се предадоха и натиснаха своя опонент. В средата на полувремето столичани получиха правото да изпълнят пряк свободен удар в близост до наказателното поле. Кристиян Добрев шутира, а футболист от стената, която се намираше в пеналта, изби с ръка, но главният съдия Вихрен Манев не посочи бялата точка. Още в следващата атака обаче „железничарите“ получиха дузпа, след като техен играч бе съборен от защитник на Калиакра.

Даниел Пеев не сбърка при изпълнението и намали за 1:2.

Само 120 секунди по-късно влезлият като смяна на почивката Владимир Манчев засече с глава центриране на Кристиян Добрев от пряк свободен удар и изравни.

Развръзката настъпи в 3-ата минута на добавеното време, когато след центриране в наказателното поле на Калиакра топката се удари в Събев, заблуди Григоров и влетя в мрежата му.

Така Локомотив София завърши тежкия си сезон с победа и 24 точки в своя актив, които им отредиха 13-о място. Калиакра пък ще играе в Б група през следващия сезон, след като остана 15-и с едва 11 точки.