Локомотив София прекъсна серията си от три поредни победи в предсезонните контроли и завърши 1:1 с македонския Дрита Боговиние. Мачът ще се запомни както с многото пропуски пред вратата на гостите, така и с официалния дебют на 16-годишния талант Георг Василев с "червено-черната" фланелка.

Срещата започна ударно за играчите на Антон Велков, които успяха да поведат в резултата само 5 минути след началния съдийски сигнал на Стефан Спасов. Мирослав Коев центрира по тревата отдясно по атаката на "железничарите" и от малкия пеналт Младен Стоев засече топката във вратата на Баснарков. След попадението играта беше относително равностойна, като на моменти гостите действаха остро при единоборствата.

В 23-ата минута Дрита изненада неприятно Локомотив, когато Станковски се оказа на добра позиция пред наказателното поле и с нисък удар вкара в долния десен ъгъл на Галев. Локомотив опита веднага да върне попадението и бе много близо до това в 25-ата минута, когато Младен Стоев стреля опасно от пряк свободен удар от около 27-28 метра. Вратарят на македонците изби топката, тя отиде към непокрития Маналов, който обаче с глава на празна врата я прати в аут.

До края на полувремето столичани опитаха да упражнят по-сериозен натиск, но стигнаха само до няколко разбърквания в наказателното поле, от които не последва нищо опасно.

На почивката Антон Велков направи 6 промени в състава си, като на терена се появиха резервният страж Михайлов и полевите играчи Добрев, Велков, Велев, Дафчев и Илиев.

Втората част премина изцяло под диктовката на "железничарите", като македонците така и не успяха да създадат нито едно опасно положение. Още в 49-ата минута Васил Велев можеше да възстанови преднината на своя тим, но хубавият му изстрел от воле премина на метър от целта.

Титулярният капитан на Локомотив Кристиан Добрев пък на два пъти имаше шанс да се разпише с глава след центрирания на Марчо Дафчев от преки свободни удари, като при втората възможност няколко сантиметра не му достигнаха, за да запише името си сред голмайсторите.

В 67-ата минута зрителите на стадион "Искър" в Самоков станаха свидетели на грозна сцена, при която авторът на изравнителното попадение за Дрита Станковски започна да псува целият щаб на Локомотив. Реферът Стефан Спасов не се двоуми и изгони играча с директен червен картон, но все пак разреши отстраненият играч да бъде заменен и Муниши доигра мача вместо него.

В 78-ата минута Георг Василев записа своя първи мач при мъжете на Локомотив, след като замени Манолов. Младият футболист, който е син на един от шефовете в клуба - Иван Василев, досега се е подвизавал само в юношеските формации.

Минута по-късно отново Добрев имаше шанс да отбележи след разбъркване в наказателното поле на Дрита, но не сполучи в опита си да отправи удар към вратата.

В заключителните минути Васил Велев и Димитър Илиев пропуснаха изгодни ситуации в две поредни атаки на Локомотив и в крайна сметка резултатът от първата част остана непроменен.

Следващата сигурна проверка на "железничарите" е на 28 юли срещу израелския Апоел Рамат Ган, като е предвидена и контрола за 25 юли, но все още няма яснота около името на съперника.

ЛОКОМТИВ СОФИЯ - ДРИТА 1:1

1:0 Стоев 5'

1:1 Станковски 23'

Локомотив: Галев /46'/; Коев /46'/, Гаров /46'/, Бранеков, М. Димитров /70'/; Гаджев /63'/, П. Петков /46'/, Манолов /78'/, Борносузов /63'/, Стоев /46'/; Павлов /46'/.

резерви: Михайлов /46'/; Д. Илиев /46'/, Дафчев /46'/, Добрев /46'/, Иванов /63'/, Св. Петров /63'/, Велков /46'/, Велев /46'/, Ю. Петков /70'/, Василев /78'/.