Локомотив София се наложи с 2:1 над Видима Раковски и вече е на трето място във временното класиране. „Железничарите” са с равни точки – по 22 – с Литекс, но имат по-добра голова разлика, и ако утре ловчанлии загубят от Левски, ще оставят Локомотив в тройката. Видима остана на последно място в подреждането, макар че в края на двубоя имаше възможност да вземе и точка от София.

Локомотив владееше инициативата почти през цялото време, и ясно си личеше кога тимът стъпва на педалите, и кога се поотпуска. Първото полувреме бе доста интензивно, домакините създадоха няколко отлични положения и вкараха два гола в рамките на 10 минути.

В седмата минута Дерек Асамоа намери с хубав пас Цветан Генков, който много технично от ъгъла на вратарското поле прокара топката под плонжа на Илиев за 1:0. В 17-та минута отново двамата разиграха помежду си, и Асамоа също се разписа. Генков го изведе отлично очи в очи с Илиев, Асамоа пробяга 20-25 метра, влезе в пеналта и от точката на дузпата бе точен.

Локомотив продължи да играе интересно и най-вече – на много добра скорост. Най-чистото положение за Видима се откри в края на първото полувреме, когато едно центриране отдясно на Владимиров бе засечено с акробатичен удар от Георги Иванов, но топката се отби в сглобката над Пейков.

Гостите имаха страхотна възможност да намалят и пет минути след подновяването на играта, когато пак Владимиров центрира отляво, топката мина през защитата на Локомотив и стигна до Георги Иванов, но той от три метра стреля в аут.

Това стресна малко играчите на Локомотив, които пак вдигнаха оборотите. В 60-та минута Владимир Манчев дебютира за „железничарите”, като се появи на мястото на Писаров. Присъствието му на терена се забеляза веднага, като благодарение на неговите технични отигравания бяха създадени още куп положения пред вратата на Илиев.

Видима успя да изненада Локомотив в 79-та минута, възползвайки се от явното отпускане в играта на домакините. Защитата на „червено-черните” малко подцени ситуацията и позволи на Герасим Заков да стреля от границата на пеналта, и той бе точен.

В оставащите десетина минути Видима потърси шанса си за изравняване, но Локомотив с повече опит задържаше топката и запази успеха с 2:1.

На трибуните на Националния стадион „Васил Левски” седна и националният селекционер Лотар Матеус, който по-рано днес бе и на Миньор – ЦСКА.