Локомотив категорично надигра Ботев с 2:0 в дербито на Пловдив, среща от 19-ия кръг на А група. Зоран Балдовалиев и Явор Въндев отбелязаха двете попадения на „Лаута”.

През първото полувреме домакините превъзхождаха изцяло съперника си, като още в първата минута Въндев с далечен изстрел от 25 метра разстреля Арсов. Вратарят изпусна топката, тя се удари в гредата и той я закова пред гол линията. Седем след това Христо Златински имаше възможност да открие резултата, но стражът на „жълто-черните” спаси. Балдовалиев отбеляза първия гол на „Лаута” в 31-та минута след перфектно центриране на Златински. До края на полувремето пропуски направиха пак Златински, Въндев, Халими. Единственото положение за Ботев създаде Чипилов в 28-та минута, но Стоян Колев успя да спаси.

10 минути след началото на втората част почивката Въндев шутира силно с левия крак от границата на наказателното поле на Ботев и топката влезе в десния ъгъл на вратата на Лилчо Арсов за 2:0. До края на полувремето футболистите на Светослав Гърков взеха териториално предимство, като се задържаха в половината на Локомотив по-трайно. „Канарчетата” обаче не успяха да създадат опасност пред вратата на Стоян Колев.

След днешния си успех Локомотив се изкачи на 9-о място в класирането с 25 точки, а Ботев е на 7-о с 28 точки.