Поредица от рождени дни, съпроводени от почерпки, ще повдигнат настроението в Локомотив София преди дербито с Левски, научи Гонг. Днес 31 години навърши гвинеецът с португалски паспорт Аделино Лопеш, който почерпи в съблекалнята с торти, бонбони и газирани напитки. Утре пък наред е талисманът на „червено-черните“ Георги Александров, известен на всички като Джони. Той пък ще навърши 33 години. Серията от рождени дни завършва в петък бившият играч на Локото Явор Вълчинов, който сега е треньор в ДЮШ на клуба.

Междувременно стана ясно, че диагнозата на контузения Марчо Дафчев е разкъсани мускулни влакна на лявото бедро, което няма да му позволи да излезе срещу „сините“. В „Надежда“ обаче се надяват голмайсторът до момента на А група да бъде на линия за следващото дерби – срещу Славия.

Лопеш, който също бе прегледан на ядрено-магнитен резонанс, утре ще тренира индивидуално, за да бъде провокирана контузията му и има добри шансове да се възстанови до събота.

Локомотивци днес най-сетне тренираха на своя стадион, след като предните два дни водиха заниманията си другаде заради заснежените и наводнени терени в „Надежда“. Утре тренировката на отбора е в 10.30, а в петък – от 14.30.

„Столичните железничари” не възнамеряват да местят мача си за Купата срещу Спартак Варна и той ще остане на 12 декември в София.