В мач от 12-я кръг на А група Пирин Благоевград загуби с 1:3 от Локомотив София и по този начин столичните „железничари” се изкачиха на второ място във временното класиране с 27 точки с една пред Левски, а дербито между двата отбора е следващия кръг на стадиона в квартал „Надежда”.

В 7-та минута Кристиян Добрев бе намерен с хубав пас от дълбочина, след което футболиста на Локомотив нахлу в наказателното поле на домакините и със силен удар простреля Иваников за 1:0 за столичани.

В 22-та минута Витанов стреля, след което Голубович отби топката, която попадна в непокрития Пиетробон и той успя да изравни резултата.

До края на първото полувреме двата отбора не успяха да реализират създадените положения и се оттеглиха на полувремето при равен резултат 1:1.

През вторите 45 минути Локомотив успя да се добере до ценния успех след два гола на Марчо Дафчев.

В 53-та минута Иво Иванов бе съборен в наказателното поле на Пирин и съдията без да се колебае свири дузпа за „железничарите”, въпреки че ситуацията бе доста спорна. Точен от бялата точка бе Марчо Дафчев, който направи резултата 2:1 в полза на Локомотив София.

Домакините веднага реагираха и се опитаха да изравнят, но няма късмет пред вратата на Голубович, който се отличи с чудесни намеси.

В 74-та минута Витанов стреля опасно, след което защитник на Локомотив София изби топката с ръка в ъглов удар. Съдията не даде дузпа за домакините и футболистите на Пирин наобиколиха Николай Йорданов, след което той показа жълт картон на Иваников.

В 84-та минута Марчо Дафчев получи пас от дълбочина, след което халфът преодоля Коемджиев и с хубав удар заби топката под напречната греда на Иваников и по този начин оформи крайния резултат в срещата.