Втори сигурен нов футболист ще се появи в сряда в 14 часа на първата тренировка на Локомотив Сф. След защитника Камен Хаджиев и французинът Албин Ходза, известен като Алба, е дал съгласието си да премине пробен период при „железничарите“.

Алба е роден през 1988 г. в парижко предградие, а през 2007 година подписва с елитния италиански Удинезе и даже записва един мач като неизползвана резерва срещу Милан в състава на фриуланите. Впоследствие обаче кариерата на нападателя тръгва надолу и той е обличал екипите на скромни тимове. През първия полусезон Алба игра в редиците на Пирин ГД, а в момента е свободен агент.

Междувременно Локомотив Сф поднови отново преговорите си с нападателя Петър Димитров, който напусна Нефтохимик. Първоначалните разговори не доведоха до успех заради разминаване във финансовите параметри, но сега двете страни са близо до разбирателство.

Локо Сф ще покани за проби и двама чуждестранни футболисти, чиито имена не се съобщават, но те няма да присъстват на първата зимна тренировка.