Локомотив София победи Миньор Перник с 1:0 в мач от 17-я кръг на А група. Двубоят се състоя на градският стадион в Своге и бе изгледан от около 200 зрители.

Единственото попадение в срещата бе дело на нападателя на столичните железничари Павлов.

През първата част двата отбора си размениха по няколко положения, но единственото по-сериозно такова дойде в 17-ата минута. Именно тогава столичните железничари излязоха напред в резултата. Една изритана от централната зона топка бе догонена от централния нападател, който успя да надбяга Станчев и да я насочи неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата на Пейков за 1:0. Минути преди края на полувремето символичните домакини получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Трифонов отправи удар покрай вратата.

През втората част двамата треньори направиха някои смени. В 55-ата минута след центриране от фаул на Дафчев, топката попадна в Павлов, който отправи удар, който обаче мина на сантиметри от вратата. Най-чистата ситуация за Миньор дойде в 57-ата минута. Тогава Томислав Павлов получи топката на границата на наказателното поле, но не можа да я уцели много добре и така се получи съвсем лек удар, който не застраши противниковия вратар. В 75-ата минута Светослав Петров извърши втори груб фаул и получи втори жълт картон.

В 80-ата минута Хикмет отправи хубав удар от 30 метра, Галев изби, но топката попадна в Нджой, който обаче се засуети.

Така след този резултат Локо Сф излезе от зоната на изпадащите, като вече е 12-ти с актив от 15 точки. Миньор е позиция надолу също с 15 точки, но с по-лоша голова разлика.