Локомотив София ще играе контрола с Валенсия в Холандия. Това съобщи изпълнителният директор на „железничарите” Иво Тонев на пресконференция, организирана от клуба.

Босът на „червено-черните” сподели целите и програмата на отбора за предстоящия сезон и подготовката. Локо Сф ще изиграе по време на лагера в Германия пет контроли: с Макаби Петах Тиква на 22 юли, на 24 – с Валенсия в Холандия, на 28 – с Хераклес също в Холандия, следващите две проверки са на територията на Бундесрепубликата – на 29 с Алемания Аахен и на 31 – с Гох. Последният съперник на българите е местният тим в града, в който те ще се подготвят.

На предстоящите мачове за евротурнирите Локомотив ще използва националния стадион и като втори вариант - Българска армия

Ръководството на столичния тим ще отдели 900 000 лева за рамонтни дейности, изкуствен терен, озвучение, ремонт на съблекални и освежаване на стадиона. Тези пари са спестени от трансфера на Цветан Генков в Динамо Москва, но няма да бъдат похарчени, докато не се реши въпросът за собствеността на стадиона.

„Имахме възможност да атакуваме шампионската титла, но бяхме далече. Левски ни надигра тотално и то за кратко време. Това е нещото, което ми се иска да променим. И ако можем да се представим на по-високо ниво срещу „сините” и ЦСКА. Това са отборите с най-големи традиции в нашия футбол. Искам срещу тях да играем със самочувствие”, завърши Тонев.