Локомотив Сф обяви четири от общо деветте си съперници за контролите през зимната пауза. На родна земя третият в класирането на „А“ група ще изиграе проверки с тимове от втория ешелон. По време на лагера си във Варна Локомотив ще има за съперници Панайот Волов /на 23 януари/, Спартак Вн /на 26 януари/ и Светкавица /на 29 януари/. Всички тези проверки ще се играят в Албена.

Ясен е и съперникът за последната контрола преди началото на втория дял от първенството. В нея на 20 февруари „железничарите“ ще посрещнат в София Ботев Враца. Под въпрос от проверките в България е само двубоят на 3 февруари, като вариант за съперник е Локомотив Пд. Съперниците за четирите срещи на лагера в Анталия от 4 до 17 февруари ще станат ясни по-късно.

Локомотив Сф подновява тренировки в събота, 9 януари, от 13.00 часа. В първия етап от подготовката ще липсва Дарко Савич, който преди Нова година претърпя операция от херния.

Междувременно, част от играчите на Драгомир Окука карат последните дни от почивката си на планина във Врачанския Балкан. Там те се възползват от снега в местността Пършевица за приятни зимни игри.