Локомотив София постигна първа победа от подготвителния си лагер в Кипър, след като надигра с 4:3 румънския Рапид Букурещ. Това бе третият мач на столичните „железничари”, като в предишните два записаха две загуби с по 0:1.

Срещата започна отлично за момчетата на Стефан Грозданов, които взеха преднината в срещата още в 11-та минута, когато след центриране на Марчо Дафчев от фаул, срещу Фабио Силва, Кристиян Добрев вкара с глава за 1:0.

Играчите на Рапид успяха да изравнят резултата малко по-късно – в 16-та минута, когато получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, след като Галев събори Панку в наказателното поле. Дузпата бе реализирана от Дика.

В 19-та минута румънските футболисти дори поведоха с 2:1. Дика центрира към Боя, който с глава свали към Сапунару и последният вкара топката във вратата на Локо.

Момчетата на Стефан Грозданов върнаха попадението в 31-та минута, Иванов, след като проби, подаде на Джилас, той излъга бранител на Рапид и с удар по земята уцели лявата греда и топката влезе във вратата за 3:1.

Второто полувреме бе най-доброто за локомотивци от началото на подготвителния им лагер в Кипър. Те успяха да вкарат още две попадения.

В 49-та минута Дафчев вкара от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Леонард.

В 55-та минута падна и четвъртото попадение за Локо Сф. След центриране от корнер на Балдовалиев, топката попадна на главата на Антунович, който вкара за 4:2.

В 84-та минута Рапид стигна и до трето попадение, отново след 11-метров наказателен удар, отново дело на Дика.

Следващият противник на Локомотив София в лагера им в Кипър е словашкия Дубница на 15 февруари.