С утрешното малко столично дерби Локо Сф – Славия „А“ група се завръща на дневен ред, след като в паузата се изиграха толкова коментираните и оспорвани, главно словесно, мачове за Купата. Именно с мачовете за Купата „братовчедите“ от двата столични квартала оформят с утрешния шампионатен сблъсък три срещи за петнайсетина дни.

„Омръзна ми да те гледам“, със сигурност така си казват наум, както в „Надежда“, така и в „Овча купел“, но щат, не щат, трябва да изиграят и този трети епизод. Той всъщност е най-важният за двата тима. Каквото и да ви разправят за двата осминафинални двубоя, те не бяха приоритетни нито за „червено-черните“, нито за „белите“. На някои може да им се е сторило съмнително това, че в тях и в двата случая спечелиха гостите, а в крайна сметка се класира Локомотив, но няма какво да се търси заден план в случая. Просто така се случи. Съперниците си размениха по две по-силни и две по-слаби полувремена, а в крайна сметка един гол повече вкараха железничарите. Нищо повече, освен непостоянната и изменчива същност, както на Локо Сф, така и на Славия.

Но мачът за първенство е този, големият, който чакат настървено и в двата лагера. Ремито ще остави и едните, и другите гладни. Победата за Локо Сф би измъкнала отбора от тревогите на борбата за спасение в трети пореден сезон, като същевременно ще натовари сериозно славистите с това бреме. В този случай разликата между двата отбора би станала 8 точки. И тогава дори локомотивци биха могли наистина да опитат да влязат в челната седмица, след като до немалка степен са изпълнили другата си задача. Пълният успех за Славия пък ще гарантира жестоки битки и напролет във втората седмица, защото авансът на Локото ще бъде сведен до едва две точки, плюс по-добра програма за „белите“.

И да е имало нещо от сорта „на ти – дай ми“ някога между двата отбора, утре е невъзможно, ще се играе на кръв. И отново в най-неудобното време за феновете – по обяд в делничен ден. Но който се спаси от работа или училище и дойде на стадиона в „Надежда“, няма да сбърка, гаранция.