Отборът на Локомотив София ще зимува на второто място в класирането, след като в последния кръг от есенния полусезон победи с категоричното 3:1 Берое.

Столичните железничари решиха мача още през първата половина на двубоя, когато реализираха три попадения, в самия край старозагорци стигнаха до почетен гол след изпълнение на дузпа.

Второто място на Локомотив София бе предопределено и от двубоя Славия – Левски, който завърши при резултат 0:0, като белите и сините останаха зад възпитаниците на Стефан Грозданов.

Почти през всичките 90 минути Локомотив диктуваше темпото и стила на игра. Съвсем закономерно, след първоначалния натиск на гостите се стигна и го попадение в 10-та минута, когато Марчо Дафчев откри резултата от пряк свободен удар. 16 минути след това Владимир Джилас получи прекрасен пас в наказателното поле и хладнокръвно прати топката в мрежата пазена от Беконо.

Въпреки добрите изяви на страна на Берое, той трябваше да извади топката още веднъж от мрежата си. Иво Иванов вкара за 3:0, след като бе оставен сам срещу вратаря на старозагорци.

През втората част домакините се опитаха да стигнат поне до почетно попадение, което падна едва във втората минута от даденото от съдията продължение. Точен от бялата точка бе Данаил Митев.

Пред изключително малкото зрители на стадиона в Стара Загора, футболистите на Берое записаха осма загуба от началото на сезона, с което заемат 11-о място във временното класиране с 15 точки в актива си.