Локомотив София победи Академик с 2:0 в първия мач от 23-тия кръг в А група. Столичното дерби не предложи особени емоции на 500-те зрители, заели своите места на Националния стадион „Васил Левски”.

„Железничарите” бяха по-добрият отбор през целия мач и заслужено стигнаха до трите точки след голове на Марчо Дафчев и Дормушали Саидходжа.

В 19-а минута символичните домакини получиха правото да изпълнят дузпа заради нарушение на Божидар Стойчев срещу Саидходжа. Зад топката застана опитният Марчо Дафчев, който без проблеми реализира от бялата точка и даде преднина на своя отбор.

Вторият гол в мача падна в 68-а минута. Първо Джемал Джонсън бе близо до него, но ударът му срещна гредата. В следващата атака обаче, Саидходжа бе изведен хитро с пас, който прехвърли цялата отбрана на Академик. Стойчев излезе напред, но бе лесно преодолян от нападателя, който след това вкара в опразнената врата. Голът бе първи с екипа на Локомотив за бившия играч на ЦСКА, който не се бе разписвал от близо две години.

В последните минути Академик опита да стигне до почетен гол, но това така и не стана и в крайна сметка Локомотив се поздрави с победа с 2:0.

В добавеното време влезлият като резерва за „железничарите” Преслав Йорданов си изкара глупав червен картон за грубо нарушение срещу Мбемба.

В класирането Локомотив София е на 4-о място с 41 точки, а Академик заема 12-а позиция с 20.