Локомотив Сф поднесе своите извинения на Беласиця посредством официалния си сайт, след като именно там бе публикуван репортаж от мача между двата отбора, съдържащ обидно съдържание за петричани.

„ПФК Локомотив София АД поднася най-искрените си извинения към ПФК Беласица Петрич, във връзка с част от репортажа за мача между двата отбора от ХХІV кръг на „А” група, публикуван на 14.04.2008 г. на lokomotivsofia.bg,” пише в изявлението.

„След направена проверка се установи, че подзаглавието и заключителната част на статията, които вече са отстранени от материала, са дело на хакерска намеса в сайта и не изразяват по никакъв начин отношението на ПФК Локомотив София към колегите им от ПФК Белесица Петрич. Тук е мястото ПФК Локомотив София да подчертае уважението си към ПФК Беласица Петрич и към президента на клуба Костадин Хаджииванов, който влага усилия за развитието на футбола в града, като е безспорно участието на петричкия клуб в израстването на българския футбол.

Недопустимите обидни думи публикувани на сайта lokomotivsofia.bg по адрес на ПФК Беласица Петрич явно са дело на недоброжелатели и на двата клуба, като за напред ПФК Локомотив София, както и пресслужбата на клуба и фирмата поддържаща сайта се ангажират да осигурят още по-голяма неприкосновеност на публикуваните материали и да не допускат външни намеси в сайта.”