Локомотив София постигна важна класическа победа с 3:0 в дербито с Локомотив Пловдив от седмия кръг на А група. По този начин „столичните железничари” делят първо място с отборите на Славия, Левски и Черноморец Бургас с по 15 точки.

През първото полувреме домакините имаха тотално надмощие, но стигнаха само до едно попадение. В 15-та минута след хубава комбинация Владислав Романов излезе в добра ситуация, но реши да подава вместо да стреля и сбърка, въпреки това Асамоа стигна до топката, след което я достави на Генков, който бе изпуснат от задрямалата защита на Локомотив Пловдив и отблизо разстреля Лучини за 1:0.

Единствената добра ситуация за гостуващия отбор през първото полувреме бе в 42-та минута, когато след хубав пас Лазаров стреля със странична ножица, но ударът му бе отразен от Пейков.

През второто полувреме на терена отново имаше един отбор и това бе този на Локомотив София. В 64-та минута след чудесен извеждащ пас Асамоа се озова сам очи в очи срещу Лучини и стреля, но вратарят спаси.

Домакините останаха с човек по-малко на терена, след като в 68-та минута капитанът Кристиян Добрев бе изгонен за втори жълт картон.

Локомотив София получи право да изпълни дузпа, след като в 70-та минута Гаджалов фаулира Владислав Романов в наказателното поле на Локомотив Пловдив и съдията Таско Тасков посочи бялата точка и вдигна жълт картон на играча на гостите. Наказателният удар бе реализиран в 71-та минута от Цветан Генков, който не остави никакви шансове на Лучини.

„Столичните железничари” стигнаха до трети гол в мача в 73-та минута, когато след нова грешка в отбраната на Локомотив Пловдив, топката стигна до Асамоа, който излезе сам срещу Лучини и го разстреля за 3:0.

В последните минути на мача футболистите на Локомотив Пловдив получиха право да изпълнят дузпа, след като в 86-та Базил де Карвальо пусна хубаво извеждащо подаване към Здравко Лазаров, който бе съборен в наказателното поле от Боян Пейков и съдията Тасков свири дузпа в полза на гостите. Лазаров стреля от бялата точка, но нацели напречната греда, след което топката излезе в аут.

Гостите също завършиха мача с човек по-малко, след като и Йонес Бенжалюн бе изгонен за втори жълт картон в 90-та минута.

Така Локомотив София вече се намира на втора позиция и има 15 точки в своя актив, а Локомотив Пловдив остана с 11 точки на седмо място.