Локомотив София записа първа победа през 2008-ма година в днешната контролна среща срещу Миньор Перник. До момента „железничарите” не съумяваха да запишат успех в своите проверки.

Началото на срещата срещу Миньор, която завърши 1:0 за Локо, бе съпроводено с много премеждия. Първоначално срещата трябваше да се играе в Перник, но там теренът е бил замразен, което накара Стефан Грозданов да прибере своя отбор в София. Проверката все пак бе спасена, като домакин на срещата се оказа стадион „Димитър Пенев” в село Мировяне.

Стефан Грозданов започна с срещата с повечето от своите титуляри. В 25-тата минута Иво Иванов на два пъти пропусна изгодни шансове да открие резултата.

5 минути по-късно пък Петър Петров от Миньор направи най-големия пропуск за първата част. Той се възползва от грешка на Диян Дончев и излезе сам срещу вратаря Тинков. Ударът на Петров обаче излезе далеч в аут.

Единственото попадение в срещата отбеляза Зоран Балдовалиев в 50-тата минута. По-късно голмайсторът бе заменен от Матеев.