Невероятно, но факт! Разтърсваният от тежка криза Локомотив Сф е на път да стане тимът в България с най-мащабна селекция от всички отбори, при това, без да даде една стотинка за трансфери.

Сутринта на първото занимание репортерите преброиха 8 футболисти, които бяха обявени като сигурни нови, макар и без договори. Освен тях имаше още 10 момчета на проби, а следобед бройката нарасна с още двама.

След присъединяването на нови двама младоци за проби новите лица в отбора от „Надежда“ вече нараснаха на 20. Има и 13 души от стария състав, като четирима от тях също са млади играчи. Така в първия си работен ден за годината Локомотив Сф разчита на общо 33 играчи. Намиращите се на проби обаче ще бъдат пресяти от Тони Велков до неделя, когато Локомотив ще замине на лагер в Сандански, най-вероятно с 25 футболисти.

След като сутринта играчите направиха крос в Северния парк, следобед те бяха разделени на 2 групи. 20-те младоци отидоха на тренировка в Драгалевци, а 13-те „стари кучета“ останаха да се готвят във фитнеса.

В края на миналия сезон Локо Сф бе напуснат от 12 футболисти, като един от тях – Атанас Атанасов, се завърна днес в тима.