Локомотив София се класира за осминафинал в турнира за Купата на България, след като се наложи с 2:1 над Ботев Пд. „Канарчетата” се постараха да затруднят своя съперник, като през по-голяма част от двубоя действаха на контраатаки. Те стигнаха до изненадващ първи гол още в петата минута, когато след добра атака топката попадна в Илиан Йорданов, който необезпокояван от около 10 метра не остави шансове на Галев.

Старши треньорът на Локо Сф Драгомир Окука бе дал почивка на някои свои титуляри, а едно от редките си появявания за първия отбор направи бившият защитник на Ботев Илиян Гаров. В отсъствието на Мартин Камбуров, най-сериозна заплаха за „жълто-черната” врата бе Дерек Асамоа, но той така и не успя да изравни до края на първото полувреме. Тогава това стори именно някогашния капитан на Ботев Гаров, който в 44-та минута се разписа с глава, след центриране отдясно.

Така двата състава се оттеглиха на почивка при равен резултат, и оставиха всичко да се решава през вторите 45 минути. Окука реши все пак да използва своя основен коз и пусна в игра след паузата Мартин Камбуров. Смяната се оказа сполучлива и в 62-та минута голмайсторът на „железничарите” даде преднина на Локомотив, разписвайки се с глава, след прецизно центриране отдясно.

Домакините от Локомотив продължиха да владеят изцяло инициативата в двубоя, но без да успеят да създадат чисти голови ситуации. До края най-доброто положение се откри пред Виктор Шпишич, който пропусна да успокои страстите на стадиона в квартал „Надежда”, като удари греда в 71-та минута. Ботев имаше достатъчно време, за да стигне до равенство и евентуални продължения, но момчетата на Енрико Пичоне така и не съумяха да намерят отново вратата на Локо Сф.