Шльонск е фаворит в утрешния двубой с Локомотив Сф. Това признаха вкупом старши треньорът на българския тим Диян Петков и капитанът Кристиян Добрев на официалната пресконференция преди мача.

„Първенството на Полша е е по-силно от нашето, клубовете са с много по-добри финансови възможности и това ме кара да смятам, че Шльонск е фаворит в сблъсъка между двата тима. Ние ще направим няколко промени в състава си в сравнение с мача с Металург, тъй като имаме двама наказани и контузени футболисти. Марчо Дафчев е тук и е в групата, но се надявам по-скоро да го използвам в мача реванш. Казвате, че треньорът на Металург е заявил, че сме играли антифутбол – малко повече говори от необходимото. Наистина, в София те ни надиграха, но в Скопие ние бяхме по-добрият отбор. За българските отбори всеки преодолян кръг в евротурнирите е добре дошъл, а за някакви специално поставени задачи и цели от нашия президент не може да се говори” , заяви наставникът Диян Петков.

Игралият преди няколко години в Лех Познан капитан на Локо Сф Кристиян Добрев се съгласи с мнението на своя наставник и добави: „Шльонск е добър отбор, щом е заел второто място в полското първенство. Тук в Полша се практикува по-силов футбол, докато ние мисля сме по-техничният отбор от двата. Надявам се нашето превъзходство в техника да се окаже решаващо и Локомотив да бъде победител в двубоя с Шльонск”,заяви Кристиян Добрев.