Локомотив София победи Локомотив Пловдив като гост с 4:2 и се превърна в основния преследвач на Левски в борбата за титлата. Столичните „железничари” са само на три точки зад едноличния лидер и на още толкова пред ЦСКА в класирането в А група.

Двубоят на стадиона в парк Лаута протече драматично, като освен шестте гола и добрия футбол, феновете на двата тима видяха пет жълти и един червен картон.

Дербито на двата Локомотива започна устремно с бързи попадения до 12-та минута.

Димо Атанасов откри в 10-та минута за гостите, след като финтира защитник и с диагонален удар вкара под плонжа на Стоян Колев.

В последвалата атака за Локо Пд, Христо Златински изравни, след като навлезе сам в наказателното поле и шутира точно във вратата на Голубович.

До края на първите 45 минути както домакините, така и гостите показаха, че са готови на всичко, за да стигнат до успеха. Малко повече атаки и удари към противниковата врата отправиха столичани. В 43-та минута Владимир Джилас преодоля защитниците на Локо Пд и след добра самостоятелна акция отбеляза за 1:2.

В началото на втората част на терена се появи местният любимец Иван Пасков, който сега защитава цветовете на Локо София. Той замени получилият контузия в коляното Дарко Савич.

Второто порувреме започна по-спокойно, с повече разиграване в центъра на терена. Първата сериозна опасност пред една от двете врати дойде в 54-та минута, при разбъркване в наказателното поле на Локо Сф.

Още в 58-та минута домакините останаха с човек по-малко на терена. Мартин Сечков получи директен червен картон, тъй като бе последен в защитата на Локо Пд и спря непозволено Цветан Генков, който излизаше сам срещу вратаря.

При изпълненото нарушение, Караджинов излезе очи в очи с Колев, но не успя да го залъже и стражът спаси.

Последваха редица бързи, опасни атаки и към двете врати, като се получи много приятен за гледане футбол и много голови положения.

В 71-та минута публиката на „Лаута” изригна, след като с втория си гол в мача Христо Златински изравни. Нападателят на „черно-белите” засече центриране и с глава прати топката във вратата на Голубович.

Само седем минути по-късно гостите отново излязоха напред в резултата, когато Караджинов шутира и след като Колев изби, топката попадна в Генков, който не сгреши за 2:3.

Крайният резултат бе оформен от Димо Атанасов в 82-та минута.

Домакините обаче не се отказаха да атакуват и да търсят поне по-почетен резултат, като до края на срещата Въндев, Даксон и Златински опитаха изстрели към вратата и интересни атаки, но не сполучиха.

В заключителните минути на терена се развиха драматични събития, феновете покриха терена с бутилки, а старши треньорът на Локо Пд Иван Маринов ядосан навлезе на терена, за да иска обяснения от рефера.

Малко преди началото на мача от Локо Пд подариха клубна фланелка на Иван Пасков, който е бивш играч на отбора с надпис: „Винаги един от нас”.