Локомотив Сф подава финансов иск до Черноморец Бс за нападателя Преслав Йорданов, съобщиха за Гонг от клуба от „Надежда“.

Централният нападател беше картотекиран днес в редиците на бургаския клуб, което пък предизвика ответната реакция на столичните железничари.

Йорданов разтрогна едностранно с Локомотив Сф по вина на клуба след края на есенния полусезон по член 327 от Кодекса на труда. Футболистът предяви претенции за неполучени четири заплати.

Тънкият момент в случая е, че Преслав Йорданов не е навършил 23 години, като това ще стане на 29 юли тази година. При това положение Локомотив Сф е в правото си да поиска финансово обезщетение от бургаския клуб, оформено на базата на сумите, вложени в играча по време на престоя му в „Надежда“. Нещо, което ще бъде сторено от „червено-черните“.

В сходен случай тази зима Локомотив Сф привлече двама футболисти под 23 години от сателита на „акулите“ Черноморец Поморие. Това са Костадин Велков и Мирослав Коев. Разликата обаче е в това, че двамата разтрогнаха с тима от Поморие по взаимно съгласие, отказвайки се по този начин от по 6 дължими заплати. При това положение, Локо Сф не трябва да плаща финансови компенсации на досегашния им клуб.