Локомотив София се събра за първа тренировка през 2008 година на стадиона в квартал „Надежда”. От заниманието отсъстваше сръбският таран Саша Антунович. „Не съм се чувал с него, обадил се е, че ще пристигне утре, но ако няма основателна причина, може и да го глобя,” заяви старши треньорът Стефан Грозданов.

От тренировката отсъстваше поради заболяване и Калоян Караджинов, който утре ще се присъедини към отбора. Към края на седмицата от Португалия ще се завърне и Аделино Лопеш. Братя Дончеви имали проблеми с придвижването от Варна и също ще дойдат по-късно. Президентът на клуба Николай Гигов пък е в чужбина и към четвъртък-петък ще навести своите подопечни в Надежда.

Нито един нов не стартира с „червено-черните”, като засега единствено 17-годишният десен халф Матеев от Миньор 1919 (Перник) ще бъде изпробван.

„Железничарите” преотстъпват Румен Рангелов на Чавдар Етрополе, а Николай Иванов и Венци Христов – на Спортист Своге.

Стана ясно още, че „червено-черните” са уредили четири контроли на лагера си в Кипър, като търсят още един съперник. Лотомотивци ще играят на 7 февруари със Стяуа, на 12 с Рапид Букурещ, на 18 с Дубница (Словакия), а също и с друг словашки тим – Артмедия.

На този етап пропада контролата с Левски, тъй като „сините” са поискали да играят на друга дата от предварително уточнената 13 февруари. „На място може да се разберем с Левски за контрола,” каза още Грозданов.

Локомотивци ще бъдат в София до 13 януари, неделя, след което са планирали двуседмичен лагер във Варна. Ако атмосферните условия обаче са лоши, отборът ще търси по-топло място за първия лагер. В края на месеца са предвидени проверки с Волов и Спартак Вн, които могат да бъдат заменени с такива в Гърция, ако времето у нас не позволява.

Локомотив Сф ще търси да привлече две-три нови имена, като засега от клуба отказват да ги назоват. Знае се обаче, че „железничарите” изчакват арбитража на 10 януари, за да привлекат при възможност един-двама играчи на Берое. Спряганите имена са Ваня Джаферович и Данаил Митев.