Локомотив София победи Локомотив Пловдив с 2:1 в „железничарското” дерби от първия кръг на А футболна група. Попаденията за столичани реализираха Антунович и Дафчев.

Мачът бе прекъснат в 83-та заради градушката, която се изсипа над стадиона в квартал „Надежда”, а агитката на гостите бойкотира отбора си.

Домакините видимо стояха по-добре на терена и закономерно се стигна до първото попадение още в 9-та минута, когато Саша Антунович разстреля вратаря на гостите от точката за изпълнение на дузпа.

В 21-та минута част от феновете на Локомотив Пловдив напуснаха демонстративно стадиона, след като преди това издигнаха плакати с надпис: „Ние бяхме до тук!”

При този резултат приключи и първото полувреме. Втората част отново започна с превъзходство на столичани, които успяха да увеличат преднината си след дузпа. Марчо Дафчев бе точен от бялата точка в 49-та минута, но останаха съмнения за редовно отсъден наказателен удар, след като една топка бе центрирана в наказателното поле към Орачев, а Балдовалиев падна на земята.

Почетното попадение за Локомотив Пд падна в последната минута на двубоя, когато Златковски отбеляза след самостоятелен пробив. Така при резултат 2:1 столичани се поздравиха с победата в първия си двубой за новото първенство.