Отборът на Локо Сф очаквано се наложи над Пирин Гоце Делчев в мач от 14-я кръг на А група. Головете за столичните железничари бяха дело на Маркиньос и на Пеев от дузпа, като по този начин локомотивци продължиха възходящата линия на своето развитие. Припомняме, че в миналия кръг момчетата на Стефан Генов се наложиха с 3:2 над Ботев Пд.

В 11-ата минута дойде първата по-добра възможност за Локо Сф. Матютю напредна от ляво, центрира ниско, но бранител на Пирин изчисти в корнер. След неговото изпълнение обаче не последва нищо опасно. В последвалите минути двубоят се развиваше в лежерно темпо, а в 18-ата минута феновете на Локо Сф бяха зарадвани от чудесно попадение, дело на Маркиньос, който се разписа за 1:0.

Голът събуди малко гостите от Гоце Делчев, а първата по-сериозна опасност, която „неврокопчани“ създадоха, дойде в 35-ата минута. След центриране от дясно на Петър Лазаров, последва удар с глава на Веско Марчев, но топката мина на сантиметри от десния стълб на Валентин Галев. В 43-ата минута Искрен Писаров пропусна да удвои, след като открадна топката от Пиргов и от наказателното поле прехвърли вратаря, но и пазената от него врата.

Второто полувреме бе също така отегчително като първото. В 62-ата минута Башов отправи удар с глава, но в страни от целта. Само 6 минути след тази ситуация, локомотивци получиха право да изпълнят дузпа. Маркиньос се откъсна, а Гуцев го задържа за фланелката. За тази своя необмислена постъпка играчът на „неврокопчани“ бе изгонен с директен червен картон, а Дани Пеев бе точен от бялата точка за 2:0.

С успеха Локо Сф е на 8-а позиция с 19 точки, а Пирин ГД е на дъното в класирането с 5 пункта. В следващия кръг Локо Сф гостува на Литекс, а Пирин посреща Ботев.