Локомотив София загуби с 0:1 от Стяуа първата си контрола на кипърска земя. На стадион Алфа Спорт в Ларнака столичните „железничари” се представиха на ниво и можеха да се поздравят с нещо повече от минимална загуба.

Треньорът на Стяуа Мариус Лакатуш заложи на повечето от основните си футболисти, а като титуляр започна и бившият играч на Берое Дино Езе.

През първата част играта бе равностойно, но по-опасните положения бяха за българския отбор. Малин Орачев и Марчо Дафчев имаха добри възможности да открият резултата, а пазилият в тази среща Тинков спаси опасни удари на Морено.

На почивката Стефан Грозданов направи четири смени като в игра влязоха Атанасов, Антунович, Балдовалиев и Пасков на местата на Георги Марко, Коилов, Джилас и Орачев.

Второто полувреме започна с натиск на Стяуа и отново добри намеси на Тинков предотвратиха гол. Първо в 47-мата минута той спаси силен удар на Плешан. След неговата намеса топката удари гредата и излезе в корнер. След това пък Сурду пропусна, излязъл сам срещу младия вратар.

Натискът на румънците все пак даде резултата и в 55-тата минута Мендоса вкара за 1:0. Тъмнокожият нападател не остави никакви шансове на Тинков с топовен изстрел от 25 метра, който попадна в горния ляв ъгъл на вратата.

До края на срещата двата отбора извършиха редица смени и играта се накъса. В 72-рата минута съдията Константину изгони голмайстора Мендоса за груб фаул срещу Златински. Според уговорката между двата отбора обаче на негово място влезе Якуб и по този начин двата отбора останаха с по 11 човека на терена.

Стартов състав на Локомотив София:

Тинков, Лопеш, Марков, Д. Дончев, Добрев, Коилов, Иванов, Златински, Орачев, Дафчев, Джилас