Локомотив София загуби с 2:3 първата си проверка на турска земя от Университатя Клуж. „Столичните железничари“ оставиха добри впечатления с играта си, но така и не успяха да стигната до нещо повече. Същевременно каращият проби играч Раул показа блясък в няколко важни епизода на мача и дори се отчете с гол.

Двата отбора направиха добър и равностоен мач през първите 45 минути, през които си размениха по един гол. Румънците откриха резултата в 31-ата минута, когато защитата на Локо Сф опита да остави централния нападател Лунгу в засада, но той се оказа покрит, укроти топката и я прати в мрежата на Галев за 0:1. Само три минути по-късно Локомотив София изравни. Маркиньос изведе чудесно в голова позиция намиращия се на проби белгиец Раул и той технично покрай вратаря направи 1:0. Същият играч можеше да покрие още в 15-ата минута за Локо Сф, когато бе изведен от Петър Димитров, но тогава стреля покрай вратаря. Локо Сф организира няколко интересни контраатаки, най-вече чрез Димитров, Маркиньос и Раул. Румънците получиха 2 жълти картона през тази първа част - за Лунгу и Неагу. А в края на полувремето северните ни съседи претендираха неоснователно за дузпа.

Университатя поведе в 53-ата минута със спорен гол. Нику стреля с глава и топката се удари в напречната греда, откъдето тупна около голлинията и бе уловена от вратаря Галев. Реферът обаче прецени, че тя е преминала с пълния си обем във вратата на Локо Сф и зачете гол за 2:1 в полза на румънците. Две минути по-късно Локо Сф имаше реален шанс да изравни, но два удара в наказателното поле бяха блокирани от самоотвержените плонжове на румънците.

Настойчивостта на Локо Сф бе увенчана с успех в 80-ата минута, когато Гаел центрира по трева и отново Раул засече топката във вратата на румънците за 2:2. Веднага след центъра Университатя организира атака и Тиладжи засече топката в мрежата на Валентин Галев. От щаба на Локо Сф реагираха бурно, претендирайки, че на два пъти румънски футболист е бил в засада при головата атака.

В 90-ата минута Локо Сф можеше да изравни за 3:3, но след разбъркване, шутът на Огнянов излезе в аут. Така Локо Сф загуби с 2:3, но остави добро впечатление с играта си.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ – УНИВЕРСИТАТЯ КЛУЖ

Локомотив София: Галев, Гаров, Бранеков, Махамат, Хаджиев, Иванов, Том, Димитров, Раул, Трифонов, Маркиньос

Резерви: (Митрев, Матютю, Дюлгеров, Илиев, Цанков, Джиби, Гаел и Генов).

Извън групата остават Тайдер, Гогов, Елтон, Писаров и Ранджелович.