Локомотив София заряза своя традиционен червено-черен екип и се премени в синьо. Това стана малко след като бе отложена за утре мачът на „железничарите” срещу Монтана.

Старши треньорът Драгомир Окука взе решение отборът да проведе тренировка и помоли за съдействие домакините от Монтана, тъй като локомотивци не бяха предвидили отлагането на мача и не бяха взели тренировъчни екипи на помощ им се притекоха любезните домакини. Те им услужиха със своя екипировка – анцузи в син цвят.

Това веднага предизвика оживление сред футболистите, които започнаха да се шегуват по между си. Както е известно син е цветът и на шампиона Левски, който футболистите от Надежда победиха пет поредни пъти. „Много ви отива, някъде тук да не се е скрил и Йовов”, майтапеха се играчите.

Те преживяваха още една емоция на път за тренировъчното игрище в монтанското село Николово, където тренираха на наклонения терен на местния аматьорски тим Вихър. Непосредствено преди да достигнат игрището на пътя на автобуса се изпречи река с много тясно мостче.

„Да не паднем тук и да вземем непредвидена баня”, продължиха с шегите футболистите на Локомотив. В крайна сметка бе взето разумното решение те да минат пеша по мостчето, а автобусът да ги чака на отсрещния бряг. На игрището след това се проведе и извънредната тренировка.

Домакините от Вихър Николово осигуриха всички удобства на своите неочаквани гости – съблекалня, топла вода – така че те да се чувстват удобно. Те подариха и календари на местния тим, който играе в А окръжна група.