Локомотив София нанесе пета поредна загуба на Черноморец, след като „столичните железничари” успяха да спечелят с 2:0 гостуването си на стадион „Лазур” от 14-я кръг на А група.

През първото полувреме домакините имаха надмощие, но направиха няколко сериозни пропуски дело на Фернандес, Марсио и Дянков.

През второто полувреме ситуацията на терена се промени коренно, като Локомотив София надигра по категоричен начин съперника си и успя да стигне до трите точки.

В 57-та минута Камбуров центрира добре в наказателното поле на Черноморец, където Балдовалиев бе оставен непокрит и от 3-4 метра засече топката с глава и я прати в мрежата на Борел.

Четири минути по-късно Кардосо фаулира откъсващия се Мартин Камбуров и съдията показа директен червен картон на футболиста на домакините.

Локомотив София стигна и до втори гол в срещата в 71-та минута, когато Асамоа изведе в добра позиция Балдовалиев, който бе оставен непокрит в наказателното поле на домакините и с премерен удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Борел.

До края на мача футболистите на Локомотив София можеха да направят още по-убедителна своята победа, но Камбуров и Балдовалиев направиха нови пропуски.

След тази победа Локомотив София се намира на пето място с актив от 25 точки, а Черноморец е трети с 26.