Отборът на Локомотив София не успя да победи един от преките си конкуренти за оставане в А група, като записа загуба с минималното 0:1 от Пирин Гоце Делчев в мач от 27-я кръг на А група. По този начин, само 3 кръга преди края, „столичните железничари“ останаха в зоната на изпадащите, 13-ти, с 25 точки.

Единственото попадение в срещата днес бе дело на Веселин Марчев, който бе точен за „неврокопчани“ в 41-ата минута.

Двубоят се проведе на стадион „Българска армия“, тъй като домът на локомотивци в Надежда ще бъде арена на предстоящия концерт на Депеш Мод в неделя.

Възпитаниците на Емил Велев имаха териториален превес в първите 10-15 минути на мача, но въпреки това не успяха да се възползват от разкрилите се пред тях положения. В 31-ата минута Маркиньос центрира от пряк свободен удар и при рзбъркването топката попадан в Александър Дюлегеров, който я прати в мрежата на гостите, но страничният рефер Веселим Мишев сигнализира засада.

Единственото попадение в мача падна в 41-ата минута. При първата по-сериозна атака на Пирин в мача Веселин Марчев от 13 метра успя да намери добре левия ъгъл на вратата на Локомотив.

В 44-ата минута „столичните железничари“ удариха греда. Маркиньос центрира от фаул, след което Бранеков продължи с глава към Димитър Илиев, който с глава прати топката в напречната греда.

През втората част, двата тима си размениха по още няколко атаки, като Локо Сф търсеше всяка ситуация, за да намери изравнително попадение. Въпреки опитите на момчетата на Кокала, Пирин запази крехката си преднина.

Така Локо Сф остана в зоната на изпадащите, 13-ти, с 25 пункта, а Пирин се изкачи до 10-ата позиция с 31 точки.