Локомотив София излезе от зоната на изпадащите, след като победи с 3:2 като гост Монтана в мач от 24-я кръг на А група.

Мачът започна доста изненадващо, като домакините поведоха в 6-та минута, когато Даниел Младенов подаде към Венци Иванов, който с премерен удар прати топката под напречната греда.

Футболистите на Локомотив веднага се опитаха да изравнят резултата и в 14-та минута Писаров центрира в наказателното поле на Монтана, след което Николов засече топката, но я изпрати над напречната греда.

Две минути по-късно Тиаго Мирасема се пребори за една топка, а след това подаде към Венци Иванов, който излезе сам срещу Божидар Митрев, но стреля право в тялото на вратаря на Локомотив, който спаси.

Локомотив София изравни резултата в 24-та минута, когато Антонио Павлов свали топката към Димитър Илиев, който с глава я прати във вратата на Христо Иванов.

Локомотив София обърна развоя на мача в 48-та минута, когато Димитър Илиев премина на парад през трима футболисти на Монтана, след което подаде към Антонио Павлов, който на празна врата вкара за 1:2.

Столичани реализираха трети гол в 85-та минута, когато Дани Кики центрира от корнер в наказателното поле на Монтана, където на първа греда Крум Бибишков засече топката с глава и я прати във вратата на Христо Иванов.

Монтана успя да направи загубата си само по-почетната, след като вкара втори гол в 87-та минута, когато Славчо Шоколаров центрира от корнер в наказателното поле на Локомотив, където Брахими засече топката и от воле я прати във вратата на Божидар Митрев.

Със спечелените три точки Локомотив София се измъкна от зоната на изпадащите. „Столичните железничари“ се изкачиха на дванадесета позиция с 23 точки, докато Монтана остана на последното шестнадесето място с 13 точки.