Локо Сф взе сладка победа с 1:0 над Славия в малкото столично дерби от 4-я кръг на А група. На стадион Локомотив в квартала Надежда Иво Иванов се превърна в единствения голмайстор, а така донесе и трите точки на столичните железничари.

Двата състава изнесоха вълнуващо първо полувреме пред около 1000 души на стадион Локомотив в столицата. Първите 45 минути бяха изпъстрени от положения и динамика, а това остави добри впечатления у феновете по трибуните. Още в 4-ата минута Джереми Манзоро стреля от фаул, но Божидар Митрев се намеси авторитетно и отрази. Минута след това положение Даниел Генов проби, пусна пас към Антонио Ливраменто, който стреля, но в тази ситуация Георги Петков се намеси концентрирано.

В 21-ата минута Владислав Романов стреля диагонално от фаул в долния десен ъгъл на вратата на Славия, но Георги Петков отново изби. В 23-ата минута след една продължителна атака за столичните железничари топката бе извадена в корнер. След неговото изпълненеи се получи разбъркване в наказателното поле, а от това се възползва Иво Иванов, който стреля. Получи се рикошет, домакините претендираха за игра с ръка на противников играч. Главният рефер Таско Тасков посочи играта да продължи. Само две минути по-късно Славия удари греда. Мишел Платини открадна топката от Камен Хаджиев, стреля, но ударът му нацели гредата.

В 29-ата минута Фонсека нахлу в наказателното поле на Локо Сф, стреля диагонално, но Митрев изчисти в корнер, от който не произлезе нищо.

С напредването на времето двата състава продължиха да се атакуват, а резултатът бе открит в даденото от съдията продължение на първата част. След изпълнение на фаул за Локо Сф, топката бе избита от отбраната на Славия. От така създалата се ситуация се възползва Иво Иванов, който с невероятна тупалка направи 1:0.

Локо Сф - Славия

източник: БГНЕС

С подновяването на играта след почивката играта се запази все така динамична с положения и пред двете врати, а в 63-ата и в 67-ата минута Славия стигна до две идентични положения. Първо Мишел Платини стреля от границата на наказателното поле, но последва добра намеса на Божидар Митрев, който изби в корнер, от който не произлезе нищо. След това упражнението повтори Станислав Генчев.

Локо Сф - Славия

източник: БГНЕС

В 71-ата минута Платини отново притесни Митрев, който отрази удар на нападателя, но след това изпусна топката. Диего Фераресо опита добавка, но Митрев отчая и него.

До края на срещата резултатът остана непроменен, а момчетата на Димитър Васев се поздравиха с трите точки.

В класирането Локо Сф е на 3-о място с 6 точки, а Славия 5-и с 5 пункта.