Локомотив София не успя да затвърди доброто си представяне от миналия кръг, и нагълта вода у дома в първи мач от шестия кръг на А група. „Железничарите” завършиха без попадения 0:0 срещу Монтана, под поройния дъжд на „Надежда”.

Въпреки ужасните условия, двата състава се постараха максимално и само шансът попречи за един много резултатен двубой.

Очаквано, Локо София бе по-активният от двата тима на терена, но Монтана също имаше своите възможности пред вратата на Галев. Страхотен мач за нулевото реми изигра и стражът на гостите Цветомир Цанков, който извади невероятни топки.

През първото полувреме най-чистото положение за столичани се откри пред Зоран Балдовалиев, който бе изведен сам срещу Цанков, чукна топката покрай вратаря, но тя мина на сантиметри покрай страничната греда.

След почивката Локо Сф се втурна в атака, но по този начин оголи и вратата си, като предостави възможности за контраатака за Монтана. Десетина минути след началото на полувремето Галев се намеси на два пъти авторитетно, като първо пресече едно центриране, а след това спря и шут на Бето, за да запази вратата си.

В 69-та минута Мартин Камбуров удари страничната греда на Цонков, а малко след това Караджинов направи невероятен пропуск, от шест-седем метра стреля над вратата на Монтана. До края на двубоя с попаденията се разминаха и Едуардо от състава на гостите, и Иван Бандаловски, но в крайна сметка и двата тима се задоволиха с равенството.

След този първи мач от шестия кръг, Монтана е на седма позиция с девет точки, а Локо София е трети с 13, колкото имат и ЦСКА, и Черноморец, но и двата отбора са с двубой по-малко.