Локомотив София записа първо поражение в предсезонните си проверки. Столичните "железничари" отстъпиха с 1:3 от израелския Ирони Рамат Ашарон на своя стадион "Локомотив". Играчите на Антон Велков дръпнаха рано в резултата, но допуснаха 3 безответни гола през след почивката.

Преди началото на мача в лагера на Локомотив пристигна 22-годишният френски нападател Самба Жовенир, който ще изкара пробен период. На почивката преминалият през Троа играч влезе в игра, но в средата на втората част бе заменен от Георг Василев.

След няколко опасни атаки и пряк свободен удар на Димитър Телкийски, който премина на сантиметри от дясната греда, „червено-черните“ откриха в 14-ата минута. Кристиян Добрев центрира на далечната греда, където Телкийски овладя и с левия крак през краката на вратаря Лейбович вкара за 1:0.

В 37-ата минута Ейкейшиази получи втори жълт картон заради опита си да спре бързо изпълнение на пряк свободен удар и бе отстранен от игра. Главният съдия Мартин Стойченов все пак разреши на гостите да заменят изгонения футболист и Идшак зае мястото му.

Мачът бе наблюдаван от националът Валери Божинов, който поддържа форма с отбора на ЦСКА, и треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев. Божинов изгледа срещата в компанията на изпълнителния директор на "червено-черните" Георги Марков, докато Велев бе на трибуните заради "железничарското" дерби в първия кръг на А група през август.

На полувремето Антон Велков извърши 6 промени в състава си, като вкара и Жовенир. Смените обаче разстроиха играта на тима и в 53-ата израелците се върнаха в мача. Познатият по българските терени Адриан Фернандес се разписа с хубав удар в долния десен ъгъл на Галев. Локомотив можеше да отвърне още в следващата атака, но бомбения изстрел на Сашо Манолов от остър ъгъл разтресе напречната греда.

Последвалата контраатака на Ирони обаче доведе до нов гол. Удар от 25 метра на резервата Оствинд отново спря в долния десен ъгъл на българската врата.

В 64-ата минута гостите решиха всичко с трето попадение. Идшак надбяга централните защитници на Локомотив и пусна топката под плонжа на Галев.

До края на мача двата тима си размениха няколко опасни атаки, като шутове на Димитър Илиев и Васил Велев бяха отразени от вратаря, а 15 минути преди края играчите на Мисан Яскай не успяха да се възползват от груба грешка на домакините в отбрана и стигнаха само до корнер.