Локомотив София загуби с 1:2 от Славия в първото столично дерби от 14-я кръг на А група. По този начин „белите” се изкачиха на второ място във временното класиране, като водят с точка пред „железничарите” и с две пред Левски.

Мачът започна доста припряно, а още в 17-та минута старши треньорът на домакините Стефан Грозданов извърши принудителна смяна, след като Аделино Лопеш получи травма и бе заменен от Малин Орачев.

Много силно за Славия се представи Здравко Лазаров, който не спря да тормози отбраната на Локомотив София и постоянно създаваше проблеми на бранителя Георги Марков, който го пазеше персонално.

Гостите поведоха в резултата в 38-та минута, след като получи пас в наказателното поле на Локомотив и сам срещу Голубович нямаше проблеми да открие резултата.

След 180 секунди Керчев центрира в наказателното поле на Локомотив и топката влезе във вратата на Голубович, но съдията Георгиев отмени попадението заради нарушение в нападение на футболист на „белите”.

През второто полувреме Славия стигна до втори гол в срещата, след като в 55-та минута Здравко Лазаров подаде на Саша Симонович, който с много прецизен удар удвои преднината на „белите”.

В 80-та минута гостите останаха с човек по-малко, тъй като Кюмюрджиев бе изгонен от съдията Цветан Георгиев с втори жълт картон.

Само след 120 секунди Марчо Дафчев центрира от пряк свободен удар и най-съобразителен в наказателното поле на Славия се оказа Джилас, който отбеляза почетното попадение за Локомотив София.

До края на мача домакините се опитаха да изравнят резултата, но футболистите на „белите” успяха да накъсат играта и да задържат преднината си от един гол.