Локомотив Пд ще играе с най-доброто срещу Родопа в събота без да има притеснения относно висящите с картони футболисти. Това обяви старши треньорът на тима Иван Маринов. Той обаче призна, че срещу Беласица може да даде почивка на някои играчи предвид полуфинала за купата с Левски. В предстоящия двубой старши треньорът на „черно-белите” няма да може да разчита на контузените Димитър Илиев и Румен Горанов, както и на наказаните Христо Златински и Явор Въндев.

Наставникът на „смърфовете” опрадва загубата от Марек с младостта на голяма част от футболистите. „Изиграхме 7 мача на високо ниво, нормално е да се получават такива сривове. Хубавото е, че по-слабо от това не може да се играе” коментира Маринов.

Специалистът засегна темата и около бъдещето си на поста. Той обяви, че има морални задължения към футболистите повечето, от които именно той докара на Лаута. „Няма треньор, който да е сигурен за поста си. Аз обаче ще работа така, все едно ще съм старши треньор на Локомотив 10 години” допълни още Маринов.

Утре „смърфовете” ще получат своите заплати, които са се забавили с 5 дни. „Парите са вече в клуба. Не мисля, че това може да е проблем” коментира Иван Маринов.

В сряда Локомотив играе контрола срещу Елегант (Хисар), която се прави специално за нигериеца Окороджи Хендри.