С група от 19 футболисти отборът на Локомотив Пловдив замина за Севлиево, където утре гостува в първия кръг от новото първенство на местния Видима-Раковски. От разширения състав на Христо Бонев ще отпадне само котдивоарецът Саканоко, който бе взет само, за да свиква с климата в тима.

Изненадващо в Пловдив остана вратарят Кирил Акалски. Вратарят имаше здравословни проблеми в края на миналата седмица, но взе участие в двустранната игра преди два дни. Отпадането му от двубоя утре засилва слуховете, че стражът на „смърфовете” може да бъде продаден до края на трансферния прозорец.

Освен Акалски от сметките на Бонев отпаднаха още контузените Йошев, Трифонов и Крачунов, както и Николай Чипев.

„Направихме много интензивна и качествена подготовка и сме напълно готови за първия мач. Някои от новите играчи се присъединиха късно към нас и съм наясно, че ще ни трябва известно време да ги впишем към нашия стил на игра. Ще искам от отбора до 4-ия кръг, когато приемаме Литекс, да е сработен напълно и да изпълнява всички тактически задачи, които поставям”, заяви преди отпътуването за Севлиево Христо Бонев.

Зума държи на високите цели, които постави пред възпитаниците си в началото на подготовката. Тогава наставникът на „черно-белите” каза, че иска Локомотив да завърши в призовата тройка.

„Когато човек си поставя високи изисквания, тогава се представя на по-добро ниво. Президентът ни осигури всичко от каквото имаме нужда. Взехме качествени футболисти и е нормално да имам големи очаквания от отбора. Тази година ще видите един по-различен и много по-силен Локомотив от миналогодишния”, категоричен бе Зума.

Капитанът на „смърфовете” Здравко Лазаров подкрепи думите на треньора и добави, че пловдивчани отиват за 3 точки в Севлиево.

„Подготвени сме отлично. Момчетата са много амбицирани и нямат търпение мачовете да започнат. Искаме да покажем по-добро лице от миналата година. Желанието ни е да стартираме с добра игра и победа в първия кръг”, каза играещият помощник-треньор на „черно-белите”.

Ето и пълната група на Локомотив Пловдив: Флориан Лучини, Стоян Ставрев, Емил Аргиров, Джереми Родригес, Костадин Гаджалов, Юнес Бенжелюн, Самир Бенжелюн, Мартин Кавдански, Валери Георгиев, Евертон Джилио, Христо Златински, Мартин Керчев, Габор Ерош, Дани Кики, Рангел Абушев, Здравко Лазаров, Драги Коцев, Базил дьо Карвальо, Саканоко.