Локомотив Пловдив постигна четвърта победа от 5 мача в турския курорт Анталия. Днешна жертва на пловдивчани се оказа „българския” Амкар (Перм) с Георги Пеев, Захари Сираков и Мартин Кушев в състава си. Момчетата на Ясен Петров се представиха на висота и с две попадения на Явор Въндев спечелиха с 2:0. Така „смърфовете” завършват лагера си в Турция без допуснат гол с 3 победи по 1:0, един успех с 2:0 и едно нулево равенство срещу Чехлаул.

Днешната среща започна по-добре за руснаците, които в рамките на 15-тина минути доминираха на терена и имаха няколко голови възможности, но в последствие футболистите на Ясен Петров изравниха играта и дори поеха инициативата. Преди това обаче Ставрев спаси шут на Попов от фаул, а след това след две центрирания на Георги Пеев Гришин имаше шанс за гол, но не сполучи.

Първият удар по посока вратата на Амкар бе дело на Въндев в 11-ата минута, но топката излезе в аут. В 36-ата минута реферът отмени гол на Мартин Кушев заради засада. Българският нападател на Амкар довкара топката след меле, но бе маркирано нарушение на правилата. Малко преди края на полувремето Явор Въндев опита за първи път да притесни Нарубин от пряк свободен удар, но стражът спаси.

През втората част „черно-белите” стояха още по-добре на терена. Въпреки това Дуймович имаше шанс за гол с удар от десетина метра, но Акалски вещо спаси. В 55-ата минута пред Явор Въндев се откри шанс да изпълни пряк свободен удар. Сливналията изпълни перфектно с левия крак, топката се чукна в десния стълб и влезе в мрежата на Левенец за 1:0. Този гол стресна руснаците, които опитаха стихийно с поредица от центрирания да изравнят. Защитниците и вратаря Акалски обаче действаха безупречно и не допуснаха горл.

В 66-ата минута Стайко Стойчев изпълни ъглов удар, Кюмюрджиев свали топката към Въндев, който с воле я прати в мрежата на Амкар з 2:0. Малко преди края на срещата реферът подмина явно нарушение срещу Герасим Заков в наказателното поле на Амкар, като не посмя да свири дузпа за Локомотив.
Юношата Стайко Стойчев, който направи много силен мач, получи за награда капитанската ленда на отбора 2 минути преди края, когато Моралес бе сменен. Преди това лентата мина първо през Краси Димитров, после през Въндев, Димитър Илиев и Моралес, но и четиримата бяха заменени.

Титуляр за Локомотив започна намиращият се на проби бразилец Том, който направи някои много добри неща на терена. Очаква се в най-скоро време Ясен Петров да вземе окончателно решение дали Том ще остане на Лаута.