Халфът Габор Ерош вече не е футболист на Локомотив Пловдив, съобщи официалният сайт на смърфовете.

Унгарецът се разбра с ръководството на клуба да разтрогне своя договор по взаимно съгласие. Като свободен агент Ерош най-вероятно ще продължи кариерата си в Гърция.

Очаква се до края на седмицата черно-белите да се разделят и с хърватския нападател Дарио Захора, от когото се очакваше да засили атакуващата мощ на тима, но не оправда очакваните на спортно-техническия щаб на Локо Пловдив.

В същото време юношите старша възраст на Локомотив победиха сборен състав на община Брезово с 4:1 в контролна среща, играна на помощното игрище на Лаута. Гостите бяха водени от пловдивчанина Станчо Герджиков, който в А група има 71 мача и 7 гола за Спартак Варна. По два гола отбелязаха намиращите се на проби Руи Ферейра и Карлос Еспиноса (единият от дузпа). До 60-ата минута игра и другият чужденец на пробен период при смърфовете Джонатан Касасола. На терена от трениращите с представителния тим на смърфовете беше и защитникът Борис Бисеров.

Междувременно фенклубът на черно-белите организира ексурзия с автобуси до Стара Загора за неделния мач срещу Калиакра. Цената е само 3 лева. Записването става в магазина за фенартикули на стадиона, а рейсовете потеглят в деня на мача от 15.30 часа. Билетите за всички привърженици са на цена от 4 лева, а на стадиона в Стара Загора ще важат и всички абонаментни карти за стадион „Локомотив“.