Локомотив Пловдив се измъчи максимално при гостуването си на Академик София в мач от 28-мия кръг на първенството. „Смърфовете“ все пак победиха с 2:1 след гол от дузпа и автогол.

През първото полувреме Здравко Лазаров вкара топката във вратата на Академик, но съдията Радан Мирянов отсъди фаул срещу вратаря Стойчев.

„Железничарите“ все пак стигнаха до гол веднага след подновяването на играта през второто полувреме. Никола Асенов игра с топката, след което закачи Родригес, а Радан Мирянов вдигна спорна дузпа за гостите. Зад топката застана Здравко Лазаров, който вкара и откри резултата.

В 55-а минута Академик изненадващо стигна до равенството. Сержиньо загуби топката по лявото крило, Пиер Мбемба тръгна от половината на домакините, навлезе по десния фланг, мина през четирима, влезе в наказателното поле и пусна към Аспарух Василев, който вкара за 1:1.

Локомотив стигна до победата чак в 83-а минута, когато след центриране на Сержиньо в наказателното поле, Серхио Органища с глава отклони топката в собствената си врата.

В класирането Локо Пловдив е шести с 46 точки и запазва малки шансове за четвъртата позиция, която е на 3 точки. Академик остана на предпоследното 15-о място с 20 точки и ще трябва да се съсредоточи в борбата за място на бараж, тъй като шансовете за директно спасение останаха минимални.