Пловдивският Локомотив победи с 4:0 Спартак Варна в мач от последния кръг на първенството в А група. Двубоят нямаше значение и за двата тима, но въпреки това отборитепуснаха в игра основните си футболисти.
Преди началото на двубоя капитанът на Локомотив Красимир Димитров бе почетен по повод своя мач номер 300 в А Група. Той получи два плакета от ръководството и фенклуба на тима.

Собствениците на клуба Таня Тасева и Емил Наков дойдоха на централната трибуна
преди началото на футболния двубой. Очаква се след срещата борда на директорите и собствениците на клуба да се съберат и да обсъдят бъдещето на клуба.


Още в 11-тта минута Румен Горанов откри резултата след удар от пряк свободен удар, който попадна в долния ляв ъгъл на вратата на Генко Славов.

Само минута по-късно пловдивчани получиха право да изпълнят дузпа след фаул на Алберто Луго, а Христо Златински безпроблемно реализира 11-метровият удар.

В началото на второто полувреме на мястото на Явор Въндев влезе Владислав Златинов, който реализира последните две попадения в двубоя.

Първо в 64-тата минута младият нападател получи пас от Илами Халими, който превърна в гол.

Четири минути по-късно отново Златинов засече с глава центриране на Красимир Златинов и оформи крайния резултата в срещата.

Локомотив завърши на 7-мо място, докато Спартак остана точно над чертата с 33т.