Локомотив Пловдив си осигури услугите на 17-годишния нападател Серафим Михайлов, който лятото бе на проби в английския шампион Манчестър Сити. Това обяви Христо Бонев на специална пресконференция на стадион „Локомотив“ в Пловдив.

Михайлов, който е юноша на друг пловдивски тим – Спартак, тренира под ръководството на Роберто Манчини през лятото по време на едно от турнетата на „гражданите“ преди да получи травма и да се завърне в Манчестър.

Очакваше се Михайлов да подпише с англичаните и да подсили дублиращия тим на английския шампион, но в крайна сметка се озова на „Лаута“.

„Имам приятното задължение да ви представя новото попълнение на Локомотив Серафим михайлов. Убеден съм, че всички знаете за какъв талант говорим. Още като разбрахме, че се е завърнал от Манчестър Сити, осъществихме контакти с него и неговия треньор от преди години Митко Джоров.“

„Той е локомотивец от дете и веднага след разговорите с мен реши да подпише с клуба. Г-н Марешки също прие с голямо удоволствие привличането на един такъв талант. Това е пътят, който ще следваме за в бъдеще“, коментира Бонев.