Локомотив Пловдив продължава с активните действия по лятната селекция. След като подсилиха десния фланг на отбраната с привличането на Емил Аргиров, „смърфовете” привлякоха и левия защитник Васил Стефанов, който през есенния полусезон игра в Несебър. Футболистът пристига на „Лаута” като свободен агент, а договорът му ще бъде за 2 години.

Стефанов е юноша на Марица и има изиграни пет сезона за родния си клуб преди да премине в Несебър. Роден е на 16 май 1985 г. и в школата на Марица е съотборник с Георги Христов (Висла), Николай Манчев (ЦСКА), Костадин Дяков (Черноморец) и Кирил Акалски (Локо Пд). Освен като защитник, има мачове и като ляв полузащитник.

С привличането на Емил Аргиров и Васил Стефанов новите попълнения в Локо Пловдив стават три, след като сигурен за новия сезон е и уругвайският нападател Мауро Бенитес.

Ръководството на Локомотив продължава с работата по селекцията като основен приоритет в нея ще имат български футболисти на възраст от 23 до 25 години. Това не изключва появата на чужденци, които обаче ще трябва да покажат сериозни качества, за да останат на „Лаута”.