Локомотив Пловдив спечели за трети път с 1:0 в най-добрия си мач в турския курорт Анталия. Момчетата на Ясен Петров биха полския Видзев Лодз, като надиграха съперника си по всички параграфи.

Единственото попадение в срещата бе дело на Гюрсел Вели в 87-ата минута. Вели се възползва от изритана от Петър Кюмюрджиев топка, която прехвърли защитата на поляците. Атакуващият полузащитник нацели кълбото от воле с левия крак и препарира вратаря на Видзев за крайното 1:0.

Още през първото полувреме Локомотив бе по-добрия тим на терена, като в отделни моменти затвори тотално своя противник в неговата половина. Черно-белите обаче изпуснаха няколко изгодни голови положения.

С два пропуска се отличи Димитър Илиев. Първо след негов удар кълбото се разходи по голлинията, но така и не влезе във вратата. След това последна перфектно центриране на Мечечиев, който качи топката буквално на главата на Илиев. Младокът обаче стреля право във вратаря.

Първият и единствен сериозен удар на поляците дойде в 28-ата минута. След шута на Лисовски обаче Ставрев бе на мястото си и спаси.

В 35-ата минута се наложи Даксон да бъде заменен, тъй като се обади травмата, която му пречи да води пълноценна подготовка. На терена се появи Стайко Стойчев, който се представи на добро ниво.

През второто полувреме Ясен Петров направи доста смени, като повечето футболисти горяха от желание да се доказват. В игра се появи и намиращият се на проби бразилец Том, който освен с един добър пробив и един пас към Сакалиев, не се отличи с кой знае какво за 30-те минути на терена. Гюрсел Вели и Бърнард Хейгън обаче отново се показаха в добрата светлина.

Преди срещата пък новото попълнение на пловдивчани Карим Израилов имаше възможност да се види с бившите си съотборници от казахския Алма Ата, които паднаха с 3:0 от литовски отбор.