Отборът на Локомотив Пловдив се завърна на победния път в А група. Възпитаниците на Александър Станков съумяха да обърнат тима на Нефтохимик в Бургас и да добавят нови три точки към актива си. „Зелените“ поведоха в резултата, но в крайна сметка „смърфовете“ извоюваха победа с 3:1. Головете за гостите вкараха Диего Ферересо , Йордан Тодоров и Здравко Лазаров. Резултатът на стадион „Лазур“ бе открит от Живко Петков.

На полувремето на срещата полицията трябваше да се намесва, за да предотврати сериозни ексцесии по трибуните, след като агитките на двата тима влязоха в пререкания.

Двубоят започна много по-добре за домакините, които още от първите минути овладяха инициативата в срещата и набързо успяха да отправят няколко удара към вратата на Йордан Господинов. Стражът на гостите бе на мястото си след удари на Николай Чипев и Живко Петков, а новото попопълнение на домакините Кулибали стреля в аут.

Локо Пловдив обърна Нефтохимик, ексцесии по трибуните в Бургас

източник: Снимки: Андро Дюлгерян

Нищо обаче не успя да спаси Господинов в 18-ата минута, когато Нефтохимик поведе в резултата. След атака отдясно, топката попадна в Кулибали, който центрира прецизно към Живко Петков, а той останал абсолютно сам около точката на дузпата, с лекота прати топката в мрежата за 1:0. Сериозна грешка при попадението на „зелените“ направи централната двойка бранители на гостите Пламен Крачунов и Александър Тунчев.

Футболистите на Александър Станков реагираха като ужилени и веднага започнаха да гледат по-настоятелно към вратата на Караманов. В 23-ата минута Камбуров стреля от пряк свободен удар, но вратарят на домакините успя да боксира.

Изравнителното попадение за „смърфовете“ дойде малко изненадващо в 33-ата минута. Диего Фераресо овладя една топка дълбоко в половината на Нефтохимик, видя леко излезлия напред вратар на „зелените“ и с невероятен удар от близо 30 метра вкара в горния ляв ъгъл на вратата.

Локо Пловдив обърна Нефтохимик, ексцесии по трибуните в Бургас

източник: Снимки: Андро Дюлгерян

След гола гостите продължиха да атакуват, което доведе до нов гол в противниковата врата. Три минути преди почивката Йордан Тодоров успя да направи резултата 2:1. Халфът се измъкна от засадата отдясно след дълъг пас, напредна леко и с удар по диагонала се разписа.

Още в ответната атака домакините имаха възможност да възстановят статуквото, но прехвърлящият удар на Живко Петков бе спасен със сетни усилия от Йордан Господинов. При приземяването на терена вратарят на гостите получи травма, но след намесата на лекарския щаб все пак успя да продължи мача.

На почивката агитките на двата тима се спречкаха, като дори се наложи намесата на полицията на стадиона. За щастие обаче до по сериозни сцени не се стигна и охранителите на двубоя овладяха ситуацията.

Втората част отново започна с натиск на домакините. В 64-ата минута Николай Чипев бе много близо до гол, но изстрелът му от свободен удар срещна напречната греда. От своя страна Локомотив Пловдив отговори чрез Ндайе. Нападателят се озова на добра позиция отдясно, но Караманов отново надделя.

Локо Пловдив обърна Нефтохимик, ексцесии по трибуните в Бургас

източник: Снимки: Андро Дюлгерян

Крайното 3:1 за Локомотив бе оформено в даденото от съдията петминутно продължение на мача. Ветеранът Здравко Лазаров засече центриране отдясно на Йордан Тодоров, за да осигури трите точки за своя тим.

Локомотив Пловдив вече има актив от 10 точки, докато Нефтохимик не познава вкуса на победата от три мача в шампионата.