Локомотив Пловдив е на път да се раздели с девет футболисти от сериозната група, която представи в събота. „Черно-белите” разполагат с 31 играчи, а след контролата срещу Брестник в събота е взето решение те да бъдат редуцирани до 24-25, съобщи Ринг БГ.

Изпълнителният директор на пловдивския клуб Атанас Узунов потвърди, че ще има освободени, но не пожела да говори с имена. Нежеланите ще бъдат уведомени на утрешната тренировка на Локомотив. Според Ринг БГ въпросните футболисти са девет. Изненадващо преди контролата с Брестник бе освободен Борислав Хазуров. На нападателя се разчиташе в почти всичките контроли от лагерите на смърфовете, но в крайна сметка не се стигна до договор между него и клуба.

Другата изненада е раздялата с двамата централни защитници Мартин Сечков и Фелисиен Сингбо. 23-годишният българин и бенинският национал бяха несменяеми титуляри през есента, но с привличането на Кирил Котев, Йордан Тодоров, Костадин Гаджалов и Юнес Бенжалюн те стават излишни, според Шенсой. Шефовете на Лаута са взели под внимание и факта, че договорите на Сечков и Сингбо изтичат през лятото. Вратата ще бъде показана най-вероятно и на още един чужденец - става дума за полузащитника Трезор Лунтала.

Четирима от юношите на клуба - Георги Данов, Веселин Марчев, Христиан Попов, Рангел Абушев, както и 21-годишният защитник Цветелин Радев ще бъдат преотстъпени. Нападателят Данов вече е договорен за три месеца в Брестник. Юношата става втория футболист на черно-белите, който ще играе под наем в тима след Любомир Цеков.