Словенският нападател Яка Щромаер няма да играе в Локомотив Пловдив през пролетния полусезон. Таранът, който вкара два гола в единствени си мач с „черно – бялата” фланелка не бе одобрен от Неделчо Матушев и вече е освободен от отбора. Щромаер не взе участие в днешната тренировка на „смърфовете” и по-късно ще отлети с еднопосочен билет за родината си.

Почти сигурно Локомотив ще се раздели и с едно от новите си попълнения Янко Сандански. Полузащитникът е раздвоен между „смърфовете” и бившия си клуб Пирин Благоевград, като по всяка вероятност ще избере да играе за „орлетата” през пролетта. Сандански също пропусна днешното занимание на пловдивчани. Той ще проведе последни разговори със собственика на Локо Пд Коко Динев, след което ще стане окончателно ясно къде ще продължи кариерата си.

И днес възпитаниците на Неделчо Матушев предпочетоха изкуствените терени за мини-футбол за тренировка. „Смърфовете” проведоха заниманието си на един от спортните комплекси в Пловдив. То премина със загрявка и мини-турнир между четири отбора от по шест човека. Един от отборите бе селектиран от 14-годишния син на треньора на вратарите в Локомотив Пд Стоян Ставрев - Георги. Тийнейджърът, който пази в школата на „черно-белите” бе удостоен с честта да тренира наравно с колегите на баща си.