Отборът на Локомотив Пловдив постигна минимална победа с 1:0 над Черно море пред близо 3000 зрители на стадион „Лаута. Единственият гол в мача падна през първото полувреме и бе дело на Стефанов, който успя да прехвърли стража на гостите.

Първата възможност в мача дойде още в петата минута, когато Рангел Абушев имаше шанс да открие резултата, но Китанов съумя да спаси мрежата си. Домакините от Локомотив продължиха да бъдат по-настоятелния тим на терена, а логичното се случи в 15-ата минута. Кавдански намери Стефанов на границата на наказателното поле, а последният успя елегантно да прехвърли вратаря и да даде преднина на своя тим.

Голът не промени много поведението на двата тима, като „смърфовете“ бяха отборът, който владееше топката в по-големи периоди от мача, но без да създават 100-процентови положения пред вратаря Китанов.

Втората част започна с две опасности пред двете врати. В 51-ата минута, отново Стефанов имаше добра възможност да се разпише отново, но този път ударът му не попадна в целта. Четири минути по-късно Дончо Атанасов излезе на добра позиция, но ударът му бе избит от футболист на домакините. След час игра, отново Атанасов имаше шанс, но поведе дълго топката в наказателното поле, а Господинов внимаваше и улови.

Четири минути преди края на мача, новото попълнение на Локо Пд Серафим Михайлов излезе сам срещу Китанов, но стреля твърде слабо и неточно. В продължението на срещата, Черно море можеше да открадне точката, но Божилов не успя да се разпише.

След победата и трите точки, Локомотив Пловдив излезе на седмо място, докато Черно море остава на 11-ата позиция.